Historiikki

Lyhyt historiikki.

Seuran perustivat 2.8.1973 allekirjoitetulla sopimuskirjalla: Jouko Aronen, Markku Ahonen ja Harri Pasuri. Aloitteen teki ja tarvittavat asiakirjat hoiti Mäntän Urheilijain nyrkkeilyvalmentaja Eero Etumäki. Hän oli huomannut, että seuran menestyneimmät urheilijat tulivat vilppulasta. Myöhemmin kävi ilmi, että hänellä oli muitakin tavoitteita koskien Vilppulan Nyrkkeilijät r.y:tä

Seuran ensimmäisessä vuosikokouksessa hän ehdotti, että alkaisimme kasvattajaseuraksi Mäntän Urheilijoille. Koska tunsimme MU:n silloisen valmennuksen tason, ilmoitimme, että toimimme itsenäisesti, vieden harrastajia niin pitkälle kuin omin voimin kykenemme.

Tämä osoittautui oikeaksi valinnaksi. Jo 1975 poikiamme valittiin ikäluokkansa parhaiksi nyrkkeilijöiksi ja mitaleita junioritasolla alkoi tulla. Tästä johtuen myös nuorten maaottelu edustuksia. Kun jotkut heistä jatkoivat aikuisten ikäluokkaan, tuli sieltä myös Nyrkkeilyliiton ja SM kilpailuiden mitalisteja.

Seuratoiminta oli muutenkin vireää. 1983 olimme SNL:n valioluokan seura, johon ylsi viisi eniten toimintapisteitä kerännyttä seuraa.

Toiminta lopahti 2000 luvun alussa vetäjien puutteeseen, kunnes viritettiin uudelleen 2012, jatkuen edelleen.