Tervetuloa Vilppulan Nyrkkeilijäin kotisivuille!

Kesäkausi 2022 starttaa 8.6.

Lue lisää Harjoitukset-osiosta!


Puheenjohtajan sanat

Vilppulan kunta, nykyinen Mänttä-Vilppulan kaupunki on pieni kaupunki Pirkanmaalla, josta ponnistaa nyrkkeilyseura Vilppulan Nyrkkeilijät, eli lyhyemmin Vi-Ny.

Vi-Ny on vuonna 1973 perustettu seura joka on huippuvuosinaan niittänyt menestystä niin kansallisella kuin myös kansainvälisellä tasolla. Niinkin virkeää toiminta oli, että järjestettiin Vilppulassa muutamia maaotteluitakin. Kuitenkin -90 luvun lopulla toiminta alkoi hiipua ja lopulta 2000 luvun alussa toiminta jäi kokonaan tauolle.

Vuonna 2012 muutamat innokkaat alkoivat herättelemään toimintaa jälleen henkiin, pyytäen mukaan myös alkuperäisistä seuran perustajista valmentaja Harri Pasurin sekä Markku Ahosen, joka seuran puheenjohtajana aiemmin oli toiminut ja tähän pestiin myös jälleen palasi.

Samoihin aikoihin alkoi myös oma toimintani seuran parissa. Alkuun kuntoilua harrastaen ja Markkua juniori kuntoilijoiden parissa avustaen. Kuntonyrkkeily ohjaajan koulutukseen päädyin vuonna 2013 yhdessä Päivi Ahosen kanssa ja tässä toimessa edelleen satunnaisesti toimin.

Samoihin aikoihin ohjaajakoulutuksen kanssa päädyn myös seuran johtokuntaan varajäsenenä, josta paria vuotta myöhemmin varsinaiseksi jäseneksi. Ajan kuluessa ja iän karttuessa alkoi Markku ottamaan asiaa esille, josko minä alkaisin ottamaan oppia seuraavaksi puheenjohtajaksi. Tuolloin asia kuitenkin jäi itsellä taka-alalle omien elämän tapahtumien takia.

Vuosi 2019 heitti kuitenkin kaiken päälaelleen. Vuoden alussa tulin valituksi varapuheenjohtajan toimeen Markku Ahosen edelleen toimiessa puheenjohtajana. Heinäkuun 20 päivä tapahtui kuitenkin odottamaton ja valitettava tapaus Markun saadessa vakavan sairaskohtauksen jonka seurauksena hän päätyi sairaala hoitoon. Varapuheenjohtajana, johtokunnan tuella ja avulla ja etenkin seuran sihteerin Markun tyttären Päivi Ahosen avustuksella astuin valtaviin saappaisiin alkaen hoitaa puheenjohtajan tehtäviä.

27.9.2019 tuli suru-uutinen, Markku Ahonen oli nukkunut pois.

Tämä uutinen halvaannutti seuran toimintaa hetkellisesti, mutta Markun muistoa kunnioittaen toiminta oli saatava jatkumaan. Tämä oli koko johtokunnan yksimielinen päätös. Syysvuosikokouksen valitessa allekirjoittaneen uudeksi puheenjohtajaksi, johtokunnan koostuessa seuraavista henkilöistä varapuheenjohtaja Iina Jokela, muut jäsenet Roy Ståhlhammar, Tero Kytölä, Päivi Ahonen, joka myös toimii sihteerinä sekä varainhoitajana ja varajäsenet Harri Pasuri sekä Maija Mäkelä aloimme kirjoittaa uutta lukua Vilppulan Nyrkkeilijöiden tulevaan historiaan.

Tällä hetkellä olemme varovaisen positiivisia tulevaisuuden suhteen. Kuluvan vuoden aikana olemme saaneet lisäystä kilpanyrkkeilystä kiinnostuneiden saralla eritoten junioreita. Kuitenkin kuntonyrkkeilyyn kuten myös muutoin seuratoimintaan ja jäsenistöön kaivataan kipeästi uutta innokasta kävijäporukkaa. Suunnitelmia toiminnan kasvuun saamiselle on olemassa, kuitenkin kevään korona pandemia löi kapuloita näiden suunnitelmien rattaisiin. Kunhan maailman tilanne taas normalisoituu niin toivon mukaan saamme mekin jälleen vauhtia toimintaan.

Näillä sanoilla uutena puheenjohtajana koko seuran puolesta toivotan kaikki kuntoilusta, kilpailemisesta sekä seuratoiminnasta kiinnostuneet tutustumaan toimintaamme.

Puheenjohtaja

Olli Paski

Vilppulan Nyrkkeilijät